De ce invitatiile handmade sunt mai scumpe?

Asa cum spuneam in episoadele anterioare, organizarea nuntii presupune parcurgerea anumitor pasi. Unul dintre ei este comandarea invitatiilor. Invitatia de nunta nu este doar o banala bucata de hartie prin intermediul careia iti anunti rudele, prietenii si colegii ca urmeaza sa “intri in randul lumii”. Invitatia de nunta este cartea voastra de vizita, este cea care vorbeste despre evenimentul vostru. Prin intermediul ei, apropiatii tai afla detalii importante despre evenimentul propriu zis. In afara de data, ora si locatie, invitatia sugereaza ce tip de eveniment va fi: o nunta clasica, o nunta nonconformista sau o nunta cu staif, intr-o locatie wow cu dress code stabilit in functie de tematica. Din acest motiv trebuie sa acordati atentie alegerii invitatiei. 

Ce trebuie sa stiti

Stiu, veti spune ca nu merita sa investim prea mult timp sau bani ca oricum va ajunge la gunoi…dar, daca mergeti pe ideea aceasta, sa nu va mirati ca si invitatii vor gandi “mda…inca o invitatie la nunta”. Daca vreti ca invitatii sa trateze cu respect evenimentul vostru, atunci implicati-va si voi asa cum se cuvine in organizarea lui.La un simplu search pe Google, vom observa ca exista o multitudine de modele de invitatii. Observam, de asemenea, ca invitatiile lucrate manual/ handmade, au preturi mai ridicate decat celelalte.

De ce oare?

Daca pentru invitatiile imprimate nu ai nevoie decat de un computer, imprimanta si un program in care sa realizezi grafica, in cazul invitatiilor handmade e nevoie de mult mai mult.La realizarea invitatiilor handmade se folosesc mai multe tehnici: taiere si decupare, procedee realizate manual sau cu diverse matrite, embosare cu foldere speciale sau cu ajutorul prafului de embosare, antichizare, watercolor etc. In plus, necesita o manopera mult mai elaborata, un timp mult mai mare pentru realizarea fiecarei invitatii. La toate acestea se adauga materialele si accesoriile folosite. De regula, pentru realizarea invitatiilor se folosesc cartoane speciale simple sau colorate, cu diferite texturi, cu sclipici, tip oglinda etc. In ultimul timp au castigat teren invitatiile accesorizate cu dantela, strass-uri, perle, brose si camee.

Ce asteptari avem?

Miresele isi doresc sa aiba o nunta de basm, de aceea acorda atentie fiecarui detaliu si doresc ca toate elementele care alcatuiesc acest basm sa fie in stransa legatura. Dragilor, indiferent de tipul de invitatie ales, in final alegerea va apartine!

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *