Traditia marturiilor

IMG-BLOG

Unul dintre cele mai vechi obiceiuri de nunta care si-a pastrat continuitatea pana astazi este traditia marturiilor de nunta.

Oferirea cadourilor de nunta invitatilor prezenti la evenimente importante tine de eticheta, dar si de traditie. Prima data, acest obicei a aparut la popoarele mediteraneene si in Europa Centrala, iar apoi s-a extins de la o cultura la alta.

Daca in Evul Mediu, familiile bogate de aristocrati obisnuiau sa ofere invitatilor marturii de nuntapretioase in semn de recunostinta, in zilele noastre, nu se mai ofera bomboniere din aur umplute cu zahar, ca la acea vreme, ci diferite obiecte utile sau marturii amintire.

La nuntile romanesti din secolul XXI se obisnuieste ca invitatii sa fie recompensati cu mici cadouri simbolice, a caror valoare variaza dupa posibilitati. Majoritatea mirilor ofera marturii nuntasilor dupa criterii, cum ar fi: buget, numar de invitati, tema nuntii, aranjamente, locatie, paleta cromatica sau originalitate.

Bunul gust al mirilor reprezinta un alt aspect important pentru alegerea marturiilor de nunta, mai ales daca acestea sunt selectate pentru a intregi decorul meselor. Cu cat sunt mai originale, cu atat nuntasii vor fi mai impresionati de cadourile primite, motiv pentru care marturiile handmade sunt la mare cautare.

Cele mai populare marturii de nunta sunt tratatiile dulci, oferite in cutiute elegante, saculeti de rafie, tulle, dantela sau alt material.  Un dar compus din cinci bomboane simbolizeaza valoarea unei relatii durabile, care se bazeaza pe cinci principii esentiale: sanatate, prosperitate, fertilitate, fericire si longevitate.

Marturiile de nunta cutiute se leaga cu fundita sau snur si se ofera impreuna cu un biletel pe care este scris un mesaj, cum ar fi: multumesc, pentru tine etc. La cerere, marturiile se pot personaliza cu numele mirilor si data nuntii. Acestea se ofera direct invitatilor la sfarsitul evenimentului sau se pun pe mese, in fata fiecarei persoane in parte. Marturiile se pot oferi si la alte evenimente, cum ar fi botez, nunta de argint sau de platina.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *